dimecres, 14 d’abril del 2010

Polls fora!




El poll del cap és un insecte que viu entre els cabells. Té de 2 a 4 mm. de longitud, és de color grisenc i no té ales.
S'alimenta de sang que xucla de la pell del cap quan pica a les persones. Es reprodueix ràpidament, cada femella posa d'uns cent a tres-cents ous, anomenats llèmenes, que són de color blanc i estan fortament adherits a la base del cabell. Fan falta de 7 a 10 dies perquè s'incubi l'ou i es desenvolupi la larva.
La pediculosi és la infestació produïda per polls. el simptoma principal és la picor del cuir cabellut, ocasionada per la irritació de la saliva que l'insecte diposita a la petita ferida de la picada.

La forma de transmissió més corrent dels polls és el
contagi directe, el poll ni salta, ni vola. A més del contacte persona-persona, l'ús de raspalls, pintes, gorres i bufandes també és una via de transmissió. Els polls passen molt fàcilment d'una persona (d'un cap) a un altre; per tant, cal mantenir mesures higièniques adequades com:
1.- Revisar el cap dels nens, sobretot darrere de les orelles, al clatell i al serrell.
2.- Rentar-los amb freqüència els cabells: dues o tres vegades per setmana.
3.- Pentinar-los diàriament els cabells. Netejar les pintes i els raspalls sovint.
4.- Evitar compartir els estris de neteja personal.
El tractament es basa en aplicar, el més aviat possible, un preparat insecticida (millor locions o cremes que no pas xampús). Cal seguir estrictament les instruccions dels diferents productes comercialitzats, tenint en compte que, amb molts d'aquests, s'haurà de repetir el tractament més d'una vegada per tal de matar els polls sortits dels ous. Per tal d' eliminar les llémenes es pot esbandir el cabell amb una barreja d'aigua i vinagre, i després passar una pinta amb les pues molt fines, o millor, treure-les amb els dits. L'aplicació del producte no elimina totes les llèmenes, un percentatge no despreciable de les mateixes continua viu després de l'aplicació del mateix. El tractament és només per a després d'una infestació, mai per a una prevenció.
I si voleu explicar-ho millor als vostres fills i filles petits podeu fer una passejada clicant aquí per accedir a la versió infantil adreçada a nens i nenes de 6 a 8 anys.
Informació del
Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i de la Web del Col·legi de farmacèutics de Barcelona

2 comentaris:

  1. hola nens i nenas com ba la cosa ?

    soc la Laura i als polls hi ha u saveu que tenan molt mal cractar a manjansa la nostre sanc , pro es com salimentan ells nusaltras als que teniu polls ueu de fer am tranquilitat i se taniu polls no daixar la pinta ni lo que et posis al cap ni pusarvus de custat cap a cap ep als que tingeu polls no li dieu a la mare que femu dama femu dama no parque ia saveu que fan ous .


    eeeeeeeepp i jo no an tinc ian vaig tanir prou a P5B


    AAAAAAAADDDDDDDEEEEEEEEEEEUUUUUUUU !!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. hola soc la clàudia R. i......el polls no ens agrada pas tindren oi???doncs si en teniu l'unic que teniu que fer ès :duxausa i si hos duxeu i teniu polls ficau'se el xampu dls polls i pasause la pinta perquè les llemenes osigui els ous si no els treu llabors neixaran es faran grans i i tindran ous i aixi na fen pero si feu lu que hos he dit no en tindre adew i bon dia!!!!!

    ResponElimina